Aromaterápia

Miben lehet segítségünkre?

A gyógynövények alkalmazása gyógyítás céljára a FITOTERÁPIA, amely növényi drogok felhasználásával gyógyít, azok összes hatóanyagait felhasználva. A növényi drogok (levél, szár, virág, gyökér, termés, rizóma, mag stb.) legismertebb hatóanyagai az alkaloidák, a glikozidok, a szapo-ninok, a keserű-anyagok, a cserzőanyagok, a szénhidrátok, a szerves savak, a festékanyagok, a zsírolajok, az illóolajok, balzsamok, gyanták, vitaminok….

A fitoterápián belül az AROMATERÁPIA, a növényeknek egyik összetett hatóanyagát, az illóolaját használja gyógyításra.

Mi is az az illóolaj?

Az illóolaj bizonyos növényekből különböző eljárásokkal nyert, szobahőmérsékleten maradék nélkül elillanó folyadék.

Az illóolajokat alkalmazhatjuk belsőleg, amikor magunkhoz vesszük általában valamilyen oldószerben. Kiválóan oldódik alkoholban, mézben, tejben, tojássárgájában. Alapszabály, hogy csak nagyon kis adagban (1-2 csepp) szedhetjük, hiszen nagyon tömény, nagy erejű szerről van szó. Egyes esetekben tilos alkalmazni várandós anyáknál, epilepsziásoknál, dekompenzált szívbetegségnél. Várandós anyukáknak tilos bazsalikom, majoránna, zsálya, borókaolajat használni.
Külsőleg alkalmazhatjuk illatlámpába, fürdőbe, masszázsolajba, borogatásnak, inhaláláshoz, bedörzsölőnek. Oldása a fentieken kívül még folyékony szappanban is lehetséges.

Az alkalmazás alaptörvénye, hogy egy szippantásnyi a lélekre hat,
nagyobb mennyiség 1-2 csepp pedig a testre.

Ha van olyan személy a környezetében, akit szeretne megajándékozni, vásároljon számára ajándékutalványt.

Az utalványvásárlás menete:

Személyes találkozás esetén: a  kiválasztott szolgáltatás összegének megfizetése után, egy névre szóló kupont adok át, amely 6 hónapig érvényes.

Utalás esetén: a pénz megérkezése után, szintén névre szóló kupont küldök e-mailben amit ki tud nyomtatni, és szintén 6 hónapig érvényes.